Start nieuw seizoen

Op 30 augustus 2018 start COV Excelsior met een nieuw seizoen. Vanaf de eerste repetitie wordt aan het koor stemvorming gegeven door de bekende sopraan en zangdocente Margreet Rietveld. Ook gaat zij vanaf die datum in kleine groepjes zanglessen geven. Op die wijze willen wij het koor op een nog hoger niveau brengen dan u van ons gewend bent.

Het koor bereidt zich onder leiding van Gerben Budding voor op het concert van 16 november 2018 in samenwerking met sopraan Margreet Rietveld en Het Edes Orkest onder leiding van Madeleine Boertje. Bij deze bijzondere samenwerking met dit symfonisch blaasorkest uit Ede wordt o.a. de Deutsche Messe van Franz Schubert en Psalm 42 van Felix Mendelssohn Bartholdy uitgevoerd. Het concert vindt plaats in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede en vangt aan om 20:00 uur.

Vooruitlopend op dit concert wordt op 1 november met Bespreek het Samen een educatieve presentatie gegeven in de Evangelisch-Lutherse Kerk, Beukenlaan 12 te Ede, aanvang 20:00 uur. Aan deze presentatie werken mee: Tineke Roseboom – sopraan, Elly Meijer-Klein op piano en Gerben Budding – dirigent. Gerben Budding zal een toelichting geven op de werken, de componist en de relatie tussen tekst en muziek. Ook krijgen de bezoekers gelegenheid enkele delen mee te zingen.

De repetities zijn donderdagavond vanaf 19:40 uur tot 21.45 uur in de Kei aan de Peppelensteeg 12 te Ede.