Matthäus Passion 2018

Vanaf 5 februari 2018 zijn tickets à € 27,50 te bestellen via onderstaande link:

ticketkantoor.nl

De Matthäus-Passion of Matteüspassie (BWV 244) is een oratorium gecomponeerd door Johann Sebastian Bach. Het is een van zijn bekendste composities en een van zijn langste. De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus als in het Evangelie volgens Matteüs.

Deze compositie is geschreven voor twee koren (groepen zangers en instrumentalisten). Een compositie met dubbele koren (cori spezzati) was ten tijde van Bach vooral in de Venetiaanse opera gebruikelijk.
De Matthäus-Passion heeft een heldere opbouw. Na het groots opgezette openingskoor vertelt de Evangelist het lijdens- en sterfverhaal van Jezus met minimale muzikale begeleiding. Deze vertellijn wordt onderbroken door recitatieven, aria’s en koralen, om een individuele of collectieve reflectie op het verhaal te geven. De Matthäus-Passion eindigt bij de dood en graflegging van Jezus met het slotkoraal Wir setzen uns mit Tränen nieder.

Op 23 maart 2018 voert C.O.V. Excelsior de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Bethelkerk te Barneveld. Wij nodigen u van harte uit het met ons te ervaren!.

Medewerkende solisten aan dit concert zijn:

Marjon van der Linden, sopraan
Kaspar Kröner, altus
Seil Kim, tenor
Daniël Hermán Mostert, bas
Jan van Elsacker, evangelist
Mattijs van der Woerd, Christus
Henk van Zonneveld, orgel
Barokorkest Cappella Maria Barbara
Ars Musica Koorschool

Dirigent: Gerben Budding

Locatie: Bethelkerk Adres: Groen van Prinstererlaan 2, Barneveld.
Aanvang: 19.30 uur (de kerk gaat open om 19.00 uur)


Na dit concert zal de C.O.V. Excelsior op 16 november 2018 samen met Het Edes Orkest o.a. de Deutsche Messe van Franz Schubert en Psalm 42 van Felix Mendelssohn Bartoldy uitvoeren in de Oude Kerk te Ede. In het najaar 2019 zal Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms worden uitgevoerd.

U bent 5 april 2018 van harte welkom op een openbare repetitie op donderdagavond van 19:40 tot 21:45 uur in de Kei, Peppelensteeg 12 te Ede.