Eerstvolgende concert: Elias (10 november 2017)

C.O.V. Excelsior is begonnen met het instuderen van de ‘Elias’ van Felix Mendelssohn Bartholdy, een groots Bijbels oratorium uit de 19e eeuw.

De Elias vertelt het meeslepende verhaal van de grote oudtestamentische profeet Elia volgens het Bijbelboek I Koningen, de hoofdstukken 17,18 en 19.
Elia (zijn naam betekent De Heer is God) doet grote dingen in de naam van zijn God. Ook ervaart hij bittere tegenstand van koning Achab en koningin Izebel, die liever Baäl vereren dan de God van Israël. Elia raakt ontmoedigd en vlucht naar de woestijn. Daar ontmoet hij God in het zachte suizen van de wind. Hij vat nieuwe moed en gaat weer op pad volgens de aanwijzingen van God.

Een imponerend werk van Mendelssohn voor koor, orkest en solisten waarin Mendelssohn met name de natuur krachtig en prachtig weet te verklanken.

Medewerkenden aan dit concert zijn:
Orkest: Nederlands Begeleidings Orkest
Sopraan: Johannette Zomer
Alt: Anne-Marieke Evers
Tenor: Frank Fritschy
Elias: Frans Fiselier (bas)

Voor het dubbelkwartet doen mee:
Sopraan: Marjon van der Linden
Alt: José Marschal
Tenor: Teun van Dijk
Bas: Geert Rolfes

Algehele leiding: Gerben Budding

Zowel aspirant leden als projectleden (met name tenoren en bassen) zijn van harte welkom om vrijblijvend een repetitieavond mee te maken. De repetities van het koor vinden plaats in gebouw ‘de Kei’, Peppelensteeg 12 te Ede van 19.45 tot 21.45 uur.