Educatieve Elias op donderdag 26 oktober

COV-Excelsior organiseert een Educatieve Elias (F. Mendelssohn Bartholdy) op donderdag 26 oktober in de Evangelisch Lutherse Kerk.

Klassieke muziek, en oratoria in het bijzonder, zijn niet meer vanzelfsprekend bekend bij het publiek. Ook bij oratoriumverenigingen is een versmalling van het repertoire zichtbaar. Een volle kerk is immers alleen nog te realiseren bij een Matthäus Passion Bach of een Messiah Händel. COV Excelsior ziet het als een opdracht om de volle breedte aan oratoria ten gehore te brengen. Zeker ook de grote oratoria uit de negentiende eeuw. Juist dit repertoire is, gezien het grote aantal koorleden, uitstekend geschikt voor dit koor. We kunnen echter niet aannemen dat de muziek voor zich spreekt. Daarvoor is het publiek essentiële kennis kwijtgeraakt. Een verhaal als dat van de profeet Elias is niet zonder meer bekend. Bovendien is het verband tussen woord en toon (tekst en muziek) niet ten volle te waarderen als men niet weet hoe er geluisterd kan worden. Deze ‘verdiepingsslag’ is van groot belang om ook in de toekomst nog publiek te krijgen voor dit soort oratoria. Vandaar de keus om een Educatieve avond te organiseren rond de Elias.

In deze presentatie zingt het koor enkele delen uit de Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy samen met de solist. Gerben Budding zal een toelichting geven op de Elias, de componist en de relatie tussen de tekst en de muziek. Ook zal er na de pauze een koorworkshop worden gehouden waarbij het publiek uitgenodigd wordt om mee te zingen.

Bas/bariton: Berend Eijkhout
Piano: Dick Meijer
Algehele leiding en spreker: Dirigent Gerben Budding

Locatie: Evangelisch Lutherse Kerk
Adres: Beukenlaan 12, 6711 NH te Ede
Aanvang: 20:00 uur (de kerk gaat open om 19.30 uur)

De toegang is gratis en er is een collecte bij de uitgang. U wordt van harte uitgenodigd.

Kaarten voor het Elias concert op 10 november 2017 zijn te bestellen via ticketkantoor.nl