De dirigent

Gerben Budding was tot 30 juni 2018 hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem, waar hij het monumentale Bätz-Witte orgel (1853, met ouder pijpwerk) bespeelde, en stadsorganist van de Gemeente Gorinchem. Vanaf 1 juli 2018 is hij hoofdorganist van de St Jan te Gouda waar hij het Moreau Orgel (1732) bespeelt en is hij stadsorganist van de Gemeente Gouda. Ook is hij een van de vaste organisten tijdens de Vesperdiensten in de Domkerk te Utrecht. Hij geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland, en is actief als continuospeler en begeleider.

Hij won de eerste prijs op het Second International Organ Competition ‘Agati-Tronci’ in San Marcello Pistoiese (Pistoia, Italië; 16e-/17e-eeuws repertoire), de tweede prijs op het Internationaal Schnitger Concours in Alkmaar (Bach), de Litaize-prijs op het Internationale César Franck Concours te Haarlem en de Publieksprijs op het improvisatieconcours ‘Organ without borders’ in Luxemburg.

Aan het Utrechts Conservatorium studeerde hij de hoofdvakken orgel met kerkmuziek en improvisatie bij Reitze Smits en koordirectie bij Rob Vermeulen. Klavecimbellessen kreeg hij van Siebe Henstra. In 2009 rondde hij cum laude zijn Bacheloropleidingen af en in 2011 eveneens cum laude zijn Masteropleidingen.
Hij volgde privélessen bij de Franse organist Louis Robilliard en bij Petra Veenswijk (beide Franck), masterclasses improvisatie bij de befaamde improvisator Thierry Escaich en bij Prof. Rudolf Lutz en een masterclass literatuur (Bach) bij Martin Haselböck.

Driemaal nam hij deel aan de Kurt Thomas Cursus voor orkestdirectie bij onder meer Daan Admiraal, Edmond Saveniers en Georg Grün. Van zijn orgelspel verschenen meerdere CD’s met o.a. werk van Bastiaans en Litaize. Meest recent verscheen de dubbel-CD ‘Het Geneefse Psalter gespeeld en gezongen’ en een CD-box (9 CD’s) met het complete orgelwerk van Samuel de Lange Jr.

Als dirigent is hij verbonden aan orkest Intermezzo te Gouda, verschillende oratoriumkoren en het koor van de Sint Jansgemeente Gouda.

Als koordirigent is hij momenteel werkzaam bij 3 oratoriumvereningen:

  • vanaf 2011 bij de COV Putten
  • vanaf 2015 bij onze eigen COV Excelsior
  • vanaf 2019 bij Koninklijk Concertkoor Hosanna Bunschoten-Spakenburg

Kijk vooral op de websites van bovengenoemde koren als u hem wilt zien excelleren.