Agenda

Eerstvolgende optreden

 

COV-Excelsior organiseert een Educatieve Matthäus Passion van J.S. Bach op 8 maart 2018 in de Evangelisch-Lutherse Kerk.

De muziek van Bach is in de eerste plaats kerkmuziek. Primaire doel van Bach was muziek als ‘Praedicatio sonora’, klinkende preek. Bach gebruikt de retorische technieken van zijn tijd om een ‘Affekt’ bij de luisteraar op te roepen. Zo weet hij woord en toon te verbinden. Ook als deze muziek buiten een liturgische context klinkt is het voor een goed begrip noodzakelijk voor de luisteraar om kennis te nemen van de achtergronden. Zo komt de luisteraar, of deze nu seculier of religieus is, dichter bij de muziek. Dit kan ook toekomstige generaties weer motiveren om de Matthäus traditie in Nederland voort te zetten.

In deze presentatie zingt het koor enkele delen uit de Matthäus Passion van Bach samen met de solist. Gerben Budding zal een toelichting geven op de Matthäus Passion, Bach de componist en de relatie tussen de tekst en de muziek. Ook zal er na de pauze een koorworkshop worden gehouden waarbij het publiek uitgenodigd wordt om mee te zingen.

Christuspartij: Berend Eijkhout
Evangelist: Jan van Elsacker
Kistorgel: Henk van Zonneveld
Dirigent: Gerben Budding

Locatie: Evangelisch-Lutherse Kerk
Adres: Beukenlaan 12, 6711 NH te Ede
Aanvang: 20:00 uur (de kerk gaat open om 19.30 uur)

De toegang is gratis en er is een collecte bij de uitgang. U wordt van harte uitgenodigd.